Balthazars

De awards van de Meubelbeurs Brussel

AND THE WINNERS ARE…

Het jaarlijkse hoogtepunt tijdens de Meubelbeurs is de bekendmaking van de Balthazars. Gezien de opkomst, leeft deze prijs bij de Belgische en buitenlandse fabrikanten/exposanten! In tegenstelling tot andere jaren, heeft de jury bijzonder lang moeten delibereren.

De juryleden waren: Marie-Anne Desiere, Siegrid Demyttenaere, Colette Demil, Frances van der Steen, Elien Haentjens en Chris De Roock. Zij hebben de volgende winnaars gekozen:

Best of Belgium

voor het beste Belgische product/collectie

Innovation

voor het meest vernieuwende product/collectie

Best International

voor het beste product/collectie van een buitenlandse exposant

Love at first sight

de absolute coup de coeur van de jury

Balthazar – winnaars 2019

de winnaars en laureaten zijn verkozen

Mintjens Sleepline – Rialto, design Bart Coolen & Gust Koyen

Best Of Belgium

Een prachtige symbiose van twee slaapwerelden: die van de boxsprings en van de houten bedden. Het gestoffeerde hoofdbord is bijna sculpturaal vormgegeven. De vloeiende contouren komen terug in de afgeronde poten en randen van het bed, commodes en bijzetmeubels. In close-up blijkt hoe gesofistikeerd het fineer- en stoffeerwerk is. Rialto is een ode aan “vakmanschap is meesterschap”.

Laureaten:
Mathy by Bols – Asymetry
Saunaco – Cas audio

Himolla – Signa

Best International

Wat een vernieuwende, om niet te zeggen revolutionaire metamorfose bij Himolla. Signa is jong en trendy, met behoud van het bekende comfort. Relaxfuncties zijn zeer geraffineerd weggewerkt. Je moet ze ontdekken… De finesse zit ‘m in kleine hoekjes en naadjes. Dat blijkt o.a. uit de blinde voetensteun. En wat te denken van de souplesse van de verstelbare rug? Signa staat voor een gewaagde, en bijzonder geslaagde nieuwe designvisie bij Himolla.

Laureaten:
Kluskens – Adam
Urban Cotton – Queen

Rom – Vegas (Elements collectie)

Love at first sight

Wow, Rom! You see it, you love it … and you will be surprised. De elementen inspireren tot dynamische en creatieve settings. The sky is the limit. Maar dan de secret wow-factor: de modules zijn alles behalve standaard. Ze worden stuk voor stuk op maat geconfigureerd: volgens het legendarische 10-cm maatwerkconcept én de gulden symmetrie-regel. Alle elementen hebben een identieke breedte. Dat maakt Vegas een postmodern unicum in de retro-wereld.

Laureaten:
B-Etnika – Rominna dining chair
Vipack – Casami

Otium Care – Multi

Innovation

HET innovatieve antwoord op een dringende vraag van de markt, de behoefte aan praktische, MOOIE en betaalbare oplossingen voor zorgbehoevende mensen. Je eigen, vertrouwde relaxfauteuil tover je om tot een zorgfauteuil: je hoeft enkel het onderstel te vervangen. Deze geniale, modulaire oplossing is emotioneel, functioneel, budgettair en ecologisch verantwoord.

Laureaten:
Revor – Circular mattress
LS Bedding – App Ergosleep Ecosystem

Inschrijven

met het wedstrijdreglement*
* Verplichte velden