Balthazars

De awards van de Meubelbeurs Brussel

AND THE WINNERS ARE…

Het jaarlijkse hoogtepunt tijdens de Meubelbeurs is de bekendmaking van de Balthazars. Gezien de opkomst, leeft deze prijs bij de Belgische en buitenlandse fabrikanten/exposanten! In tegenstelling tot andere jaren, heeft de jury bijzonder lang moeten delibereren.

De juryleden waren: Marie-Anne Desiere, Siegrid Demyttenaere, frances van der Steen, Elien Haentjens en Chris De Roock. Zij hebben de volgende winnaars gekozen:

Best of Belgium

voor het beste Belgische product/collectie

Innovation

voor het meest vernieuwende product/collectie

Best International

voor het beste product/collectie van een buitenlandse exposant

Love at first sight

de absolute coup de coeur van de jury

Balthazar – winnaars 2021

de winnaars en laureaten zijn verkozen

Toon De Somer - Ton sur Tooon divider (design Mathias De Ferm)

Best Of Belgium

Hoe één metalen element een wereld van verschil maakt. Hoe het nieuwe dimensies aan de ruimtelijke architectuur, multifunctionaliteit en akoestiek geeft. De staanders hebben een afgerond, L-vormig design. Ze bieden een asymmetrisch beeld, van enerzijds open vakken en anderzijds gesloten vlakken. Zelfs de ruimte in de staanders biedt ongekende mogelijkheden.

Laureaten:
Theuns – Izola
Saunaco – Cas collectie 2.0 (design Studio Segers).

EgoItaliano - Bebop

Best International

Een archetypisch en symbolisch model, een metafoor voor de (post-)corona tijd. Een re-design van de retro-stijl, met Italiaanse flair. De bi-stretchstof zorgt voor een eigentijdse twist. De yin yang poef en de combinatie zwart met rood geven het tijdbeeld perfect weer. Bebop staat voor het begin van nieuwe ‘roaring twenties’.

Laureaten:
Calia – Milla
Kluskens – A-Table (design Studio Segers)

Passe Partout – Tulip (design Axel Enthoven)

Love at first sight

De sierlijke, ranke armleuningen staan open als de blaadjes van een ontluikende tulp. Dat staat zó uitnodigend en hartverwarmend. ‘Kom, ga lekker zitten.’ De kussens werken speels en comfy. Let eens op de gedetailleerde afwerking. Tulip is een originele, elegante interpretatie van de omnipresente organische trend.

Laureaten:
Moome – Lala (design Yonoh)
WR Inspired – Mona

Revor - Circular

Innovation

Het is al later dan vijf voor twaalf. De Circular is dé oplossing: een 100% circulaire pocketverenmatras. Samengesteld uit slechts twee circulaire mono-materialen: staal en polyester. Deze zijn volledig te scheiden en eindeloos opnieuw te gebruiken, zonder kwaliteitsverlies. Er gaat géén grondstof meer verloren. Een QR-code faciliteert de weg naar de circulaire toekomst van je matras.

Laureaten:
LS Bedding – Ergosleep Cocon 2.0
Otium Care – Hector

Inschrijven

met het wedstrijdreglement*
* Verplichte velden